Co jedzą dzieci na śniadanie w różnych krajach świata?

2017 eg minJednym z zadań projektu Edukacja Globalna, którą uczniowie i nauczyciele zrealizowali w poprzednim roku szkolnym były działania związane z 1 i 15 celem zrównoważonego rozwoju, które dotyczyły wyeliminowania głodu i ubóstwa oraz ochrony środowiska.


Uczniowie ze wszystkich klas opracowali tematy i z ogromnym zaangażowaniem realizowali na różnych zajęciach. Przygotowano kolorowe plakaty: „Co jedzą dzieci na śniadanie w różnych krajach świata?”, oglądano filmy, bajki, reportaże na temat „marnowania żywności-skutki społeczne i ekonomiczne”, układano jadłospisy, a także wysłuchano ciekawej prelekcji związanej z żywieniem i oszczędzaniem produktów żywnościowych p. K. Chrust- dietetyka i pedagoga. Dzień Ziemi i kilka innych spotkań poświęcono ochronie środowiska w którym żyjemy i jakie nas otacza.

 

2017 eg 01

2017 eg 01

2017 eg 01

2017 eg 01

2017 eg 01